zapisz w postaci
niki :D: zapisz w postaci potegowej stosujac prawa dzialania na potegach

nie wiem o co chodzi

licze na pomoc

2
3√5+5
*8−
√5
16 lut 14:44
niki :D: wie ktos?
16 lut 15:17
Mila:
Miało być 8−√5
16 lut 15:37
Mila:
23√5+5*8−√5
16 lut 15:38
aga: tak jak na napisałąs nie wiem chyba nie dalam tam klamerki
16 lut 15:42
aga: a pomozesz z tym ?
16 lut 15:42
Mila:
=23√5+5*(23)−√5=
=23√5+5*2−3√5=23√5+5−3√5=25
16 lut 15:55
aga: dzieki

a w 2 przykladzie

jak mam tak:
2
X−
3=8
x+
1
16 lut 16:08
aga: znaczy to jest 2 przyklad sorki
16 lut 16:09
aga: 3√x4*√x przez
x13
16 lut 16:12
hime: 2x−3=8x+1
2x−3=23(x+1)
...
16 lut 16:13
aga: wolalabym pomoc od mila
16 lut 16:27
hime: czyt. "wolałabym gotowe rozwiązanie", tak ?
16 lut 16:31
aga: nie ale juz mi sie to wszytsko miesza ...
16 lut 16:32
Mila:
cd. hime
Podstawy są równe to wykładniki też.
x−3=3*(x+1) rozwiązuj.
16 lut 16:35