równania :D
AGA :D: ROZWIAZ ROWNANIE

a) 7
3x+
5=49
b)2
x−
3=8
x+
1
16 lut 14:38
AGA :D: Potrzebuje pomocy przy rozwiazaniu
16 lut 14:39
Jerzy:
⇔73x = 7−3
16 lut 14:41
niki :D: ale skad to 7 −3
16 lut 14:45
Jerzy:
b) ⇔2−2x = 26
16 lut 14:46
16 lut 14:47
hime: a) 73x+5=49 ⇔73x+5=72
b) 2x−3=8x+1=2x−3=23(x+1)
16 lut 14:47
niki :D: aaaa

czyli w b = 4 tylko nie wiem jak z tym nawiasem x+1 to bd 1x ? nie
16 lut 14:49
hime: jak 1x ?
16 lut 14:52
hime: i nie w b), x≠4
16 lut 14:52
Jerzy:
Masz problem z −2x = 6 ?
16 lut 14:55
niki :D: to musze teraz ta 6 przeniesc ?
16 lut 15:09
Jerzy:
Podzielić obustronnie przez −2
16 lut 15:12
niki :D: −2x /(−2)=1
6/(−2)=−3
16 lut 15:15
aga: tak czy nie ?
16 lut 15:30
Jerzy:
A co się stało z x ?
16 lut 15:32
aga: czyli 1x
16 lut 15:34
aga: i nie wiem czy mam od tegpo odjac te −3 czy jak
16 lut 15:34
Jerzy:
Czy Ty jesteś w podstawówce ?
16 lut 15:35
aga: tak
16 lut 15:35
Jerzy:
To na równania wykładnicze za wcześnie
16 lut 15:42