matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
wera:
jak zamienic cos6x i sin6x tak, zeby w rozwiazaniu byly katy 3x
16 lut 13:32
Jerzy:
cos6x = cos(2*3x)
16 lut 13:36
Mila:
sin(6x)=2 *sin(3x)*cos(3x) cos(6x)=cos
2
(3x)−sin
2
(3x)
16 lut 15:44