matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnij trygonometria
asd:
80+sin
2
80+ sin
2
10
Uzasadnij,że liczba
jest całkowita.
10−cos
2
10−cos
2
80
Doszedłem do tego że sin
2
80 =cos
2
10 ze wz redukcyjnych oraz sin
2
10= cso
2
80 I nie wiem co dalej
80+cos
2
10+ cos
2
80
10− cos
2
10− cos
2
80
16 lut 13:08
Benny:
sin
2
10=cos
2
80
80+sin
2
80+cos
2
80
81
=
=9
10−(cos
2
10+sin
1
0)
9
16 lut 13:13