−√2 − √2i | ||
( | )10 | |
4 |
(1+i)10 | |
215 |
i+8 | |
8 to będzie a = 1/3 b 8/3 ? | |
3 |
i+8 | 8+i | 8 | 1 | ||||
= | = | + | *i | ||||
3 | 3 | 3 | 3 |
8 | |
część rzeczywista | |
3 |
1 | |
część urojona | |
3 |
√2 | 1 | 1 | 1 | |||||
(√2)10*( | )10*( | +i | )10=( | )10*i | ||||
4 | √2 | √2 | 2 |
−√2−√2 i | −√2 | |||
( | )10 =( | )10 (1+i)10= | ||
4 | 4 |
25 | (1+i)10 | |||
= ( | )=(1+i)10= | |||
220 | 215 |
π | ||
tu mamy,że r=√2 θ= | ; a więc: | |
4 |
−√2−√2 i | 25 | 1 | ||||
w końcu ( | )10= | = | =2−10 | |||
4 | 215 | 210 |
−√2−√2 i | 25 i | i | ||||
w końcu ( | )10= | = | =2−10 i | |||
4 | 215 | 210 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |