as
tyna: udowodnij tożsamość: ( sin α : cos α + cosα : sinα ) tgα = 1: cos2 α gdzie α(0,90)
16 lut 11:08
Jerzy:
Trudno dowieść nieprawdę
16 lut 11:14
Benny: | | sinα | | cosα | | sin2α+cos2α | | sinα | |
( |
| + |
| )*tgα=( |
| )* |
| = |
| | cosα | | sinα | | sinα*cosα | | cosα | |
| | 1 | | sinα | | 1 | |
= |
| * |
| = |
| |
| | sinα*cosα | | cosα | | cos2α | |
16 lut 11:16
Jerzy:
Sorry...prawda, żle popatrzyłem
16 lut 11:17
tyna: {sin2α+cos2α}: {sinα*cosαα) skąd to działanie?
16 lut 11:20
Benny: Dodawanie ułamków poprzez sprowadzenie do wspólnego mianownika
16 lut 11:28
tyna: aaa no tak

dziękuje pięknie
16 lut 11:30