Wyznacz
jutro sprawdzian: log54 168 mając dane log7 12 = f i log12 24 = r
Proszę o pisanie wszystkiego, nawet na kartce czy coś, bardzo chę zrozumieć...
15 lut 23:50
Eta:
to log
1224= log
1212+log
122= 1+log
122=r ⇒ log
122=r−1
| | log12168 | | log1224+log127 | |
log54168= |
| = |
| = |
| | log1254 | | | |
| | | | | | rf+1 | |
= |
| = |
| = |
| |
| | 3−5log122 | | 3−5(r−1) | | f(8−5r) | |
16 lut 00:47
jutro sprawdzian: Bardzo, bardzo Dziękiuję!
16 lut 06:29
daras: @
η miałaś pisać na kartce gotowca
16 lut 07:53