matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
postaci
sylwia:
Doprowadz do najprostszej postaci 2
√
32
3
√
24
3
√
54
21 gru 19:12
michał:
2
√
32
=2*
√
16*2
=8
√
2
3
√
24
=
3
√
8*3
=2
3
√
3
3
√
54
=
3
√
27*2
=3
3
√
2
21 gru 19:28