macierze
Konserwa: Oglądałem e trapeza i tam jak krystian robił układy metodą gaussa, to gdy wyszło mu w miacierzy
schodkowej x=,y=0 i z=0 a w kolumnie wyrazów wolnych była jakaś liczba np: −1 to mówił, że
układ nie ma rozwiązania. Tymczasem u mnie w książce, gdy mam taką sytuację to pisze, że z∊R.
Jak to rozumować?
15 lut 22:49
Konserwa:
x y z
123l 6
045l 2
000l −1
Przykładowo taka macierz.
u mnie jest, że Z∊R, a u niego układ bez rozwiązania o.O
15 lut 22:52
jc: Zapisz równania, to zobaczysz!
15 lut 23:44