matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cvx
pies:
jeśli wielomian W(X)=2x3−x−b jest podzielny przez dwumian q(X)=x−a+1 to zachodzi równosc b=? czyli co zrobic ? w(−(−a+1)=0
15 lut 21:08
3Silnia&6:
Tak x−a+1 = x−(a−1). wiec W(a−1) = 0
15 lut 21:10
pies:
dziekuje
15 lut 21:12