matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uzasadnic
xxxx:
Uzasadnij ze liczba
√
4+2
√
3
*
√
4−2
√
3
jest wymierna
15 lut 21:04
Janek191:
4 + 2
√
3
= (
√
3
+ 1)
2
4 − 2
√
3
= (
√
3
− 1)
2
15 lut 21:06
Bogdan:
√
(4 + 2
√
3
) * (4 − 2
√
3
)
=
√
16 − 12
= ...
15 lut 21:21