matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc!
Xxx:
Dla dowolnego kąta ostrego α wyrażenie cos α * tg α/sin α jest równe?
15 lut 19:54
Benny:
tgα
cosα*
=ctgα*tgα=1
sinα
15 lut 19:56
Xxx:
Dlaczego?
15 lut 20:00
Janek191:
cos α
sin α
Bo
*
= 1
sin α
cos α
15 lut 20:01