matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
co z tym zrobić
karol:
uzasadnij,że w prostokątnym trapezie różnica kwadratów przekątnych jest równa różnicy kwadratów podstaw trapezu
15 lut 18:46
Benny:
y
2
=h
2
+b
2
x
2
=a
2
+h
2
x
2
−y
2
=a
2
+h
2
−h
2
−b
2
x
2
−y
2
=a
2
−b
2
15 lut 18:51