obliczenia czasowe
marianna: Pierwszy autobus wyjeżdża z pętli autobusowej o godz. 4:20 i wraca na tę samą pętlę po
1 godz. i 16 min., po czym ma 5 minut postoju. O której godzinie musi wyjechać tym autobusem
Wacek, aby zdążyć do szkoły na 8:45, jeśli jeździ z pętli, a dojazd zajmuje mu około kwadransa?
15 lut 18:19
Janek191:
1h 16 min + 5 min = 1 h 21 min
3*(1 h 21 min) = 3 h 63 min = 4 h 03 min
4 h 20 min
4 h 03 min
−−−−−−−−−−−−−
8 h 23 min
=========
15 lut 20:14
Mila:
Narysuj zegar i licz
1) pierwszy powrót na pętlę:
536
Wyjazd 5:41
2) drugi powrót ..?
znowu wyjazd...
15 lut 20:15