rachunek
nakolosie: Zmienna losowa X przyjmuje wartość x1=1, x2+2, x3=3. Wyznacz rozkład zmiennej X wiedząc, że
wartość oczekiwania tej zmiennej EX=1,75 oraz wartość oczekiwana jej kwadratu EX2=3,75.
15 lut 13:51
kochanus_niepospolitus:
oooo ... zadanie nr 6.
To jak z tym "z wszystkimi pozostałymi sobie radzę"
15 lut 13:52
kochanus_niepospolitus:
to zadanie to de facto zadanie na napisanie 3 równań z trzema niewiadomymi.
15 lut 13:52
kochanus_niepospolitus:
i oczywiście −−− rozwiązanie tychże równań
15 lut 13:53