matematykaszkolna.pl
wyznacz dowegan: PILNEEEEEEE! Wyznaczyć stałą A tak, aby funkcja była f(x)= {0 dla x<=0; {Ae−3e dla x=0, była gęstością prawdopodobieństwa zmiennej losowej X. Obliczyć P(X>1).
15 lut 13:38
kochanus_niepospolitus: hahaha ... czyżby ktoś miał egzamin właśnie
15 lut 13:41
Nakolosie: Tak
15 lut 13:42
kochanus_niepospolitus: ojej ... jakże mi przykro z powodu, że ktoś się nie uczył. PS. jeżeli mając podaną gęstość, nie wiesz jak obliczyć P(X>1) = 1 − P(X≤1) ... to ja nie mam pytań PS2. a dla x>0 jaka jest gęstość tegoż prawdopodobieństwa?
15 lut 13:42
Nakolosie: Nasz kochany wykladowca nie zrobil tego tematu, z reszta zadan sobie radze
15 lut 13:44
Nakolosie: Mozesz pomoc? Odwdziecze xsie.
15 lut 13:45
kochanus_niepospolitus: właśnie widzę, jak 'z resztą' zadań sobie radzisz ... jak tutaj 5 zadań widzę na forum.
15 lut 13:46
kochanus_niepospolitus: I nie pitol, że nie mieliście na zajęciach definicji funkcji gęstości prawdopodobieństwa, bo to co twierdzisz pokazuje, że nawet na zajęcia nie chodzisz (a jak chodzisz, to nie uważasz).
15 lut 13:50
jakubs: Na zmywak, a nie magister !
15 lut 13:53
Nakolosie: Wy kurwa cwaniaczki jeden z drugim. Ten kraj sie nigdy nie zmieni doputy takie paly jak wy beda sie rodzic. Jeden bardziej zawistny od drugiego. Z reszta zadan sobie poradzilem, bo bylo ich az 16, a moje studia nijak maja sie do matematyki, wiec jak prosze o pomoc to kurwa wystarczy pomoc, a nie prawic moraly niczym krol zycia. Caly rok zgodnie przyznal, ze tych zadan nie przerobilismy i doktor zgodzil sie nie wliczac ich do punktacji, ale dwa okularniki z pryszczami na czole siedzace przy komputerze wiedza oczywiscie lepiej. Zamiast sobie pomagac to psioczycie jeden przez drugiego, ale karma wraca i zobaczycie, ze to kiedys wy bedziecie potrzebowali pomocy, a wtedy wszyscy wyloza na was lache. Chuj wam na imie
15 lut 14:58
jakubs: Nic w życiu nie osiągniesz kleszczu, nie będę pomagał pajacowi, który za darmo chce mieć magistra. Wykształcenie nie piwo, nie musi być pełne. Niech kładzie lache, bo Ty nie chciałeś pomocy, tylko myślałeś głupi cwaniaczku, że ktoś za Ciebie rozwiąże i Ci się uda. Ściągaj dalej, a jedynie na zmywak będziesz się nadawał emotka
15 lut 15:04
Nakolosie: Ty prujdupo jebana, zaliczenie bede mial spokojnie, walczylem o jak najwyzsza ocene, ale peyszczaty kapciu ty tego nie pojmujesz. Podaj adres chetnie ci to wytlumacze w cztery oczy zasrancu
15 lut 15:09
Nakolosie: A w zyciu osiagnalem od ciebie prujdupo znacznie znacznie wiecej, dam sobie reke uciac pryszczaty chujku
15 lut 15:13
jakubs: Hahahah, na wyższą ocenę ściągałeś, komu chciałeś udowodnić że mądry jesteś ? Sobie ściąganiem, czy mamie ? Studiujesz na wyższej szkole krojenia gotowania na gazie i krojenia cebuli i to pewnie Twoje największe osiągnięcie Tylko obrażać potrafisz, jesteś nikim, zapamiętaj to sobie NIKIM emotka
15 lut 15:17
jakubs: wyższej szkole gotowania na gazie i krojenia cebuli *
15 lut 15:18
Nakolosie: Dawaj adres obsrancu emotka
15 lut 15:22
jakubs: Jestem w Krakowie, znajdź mnie jak jesteś taki bystry emotka
15 lut 15:24
jakubs: Przy okazji pochwal się gdzie i co studiujesz cwaniaczku.
15 lut 15:25
kochanus_niepospolitus: ul. Fieldorfa 13, Gdańsk Czekam z utęsknieniem małolacie ... tylko się zapowiedz wcześniej, co bym był w domu. To kiedy przyjedziesz? W przeciągu tygodnia dasz radę? A niestety −−− ten kraj się zmieniać będzie ... na gorsze ... ze względu na zwiększający się odsetek takich jak Ty −−− przyszłych 'bezrobotnych magistrów' takich jak Ty, którzy będą utrzymywani przez nasze (przyszłego) emerytury zrabowane przez ZUS.
15 lut 15:27
kochanus_niepospolitus: na forum podałeś 8 zadań ... z 16 sobie poradziłem ... czyli z 1/3 sobie nie poradziłeś. Skoro profesor uznał, że tych zadań nie przerabialiście, to szczerze − współczuję temu doktorowi, ponieważ doskonale sobie zdaje sprawę z tego jak nisko upadł, musząc przepuścić takich 'geniuszy' jak Ty.
15 lut 15:31
Nakolosie: Ooo hahahaha Sekcja Osowa wita, bedzie smiesznie szczurlu ave LG CHWM! emotka
15 lut 15:35
Nakolosie: A ciebie pryszczaty chamie tez znajde
15 lut 15:37
jakubs: Kretyn
15 lut 15:38
Nakolosie: Na chuj mi rachunek prawdopodobienstwa na biznesie? Poradzil sobie z tym co bylo na zajeciach Wyatarczy emotka
15 lut 15:40
kochanus_niepospolitus: Wybacz młodzieniaszku, ale "LG CHWM" nie rozumiem −−− proszę, wypowiadaj się w naszym narodowym języku, a nie jakim slangu gimbazowym. No to widzę, że masz blisko −−− to wsiadaj w autobus i przyjeżdżaj. Z chęcią zobaczę co mi masz do powiedzenia twarzą w twarz.
15 lut 15:40
kochanus_niepospolitus: "Na chuj mi rachunek prawdopodobienstwa na biznesie?" <−−−− padłem emotka Ja tutaj miałem łudziłem się, że jakąś psychologię (spychologię) studiuje, a on 'biznes' studiuje Faktycznie ... prawdopodobieństwo zbyteczne jest w przypadku finansów.
15 lut 15:43
kochanus_niepospolitus: Błagam ... napisz przynajmniej, że nie studiujesz na PG / UG tylko w jakiejś tam wyższej szkole Biznesu czy innej Hotelarskiej.
15 lut 15:44
kleszcz: ej czy ktoś obraził tutaj waszego kleszcza xD (?)
1 lut 21:43
kleszcz: czyli mnie?
1 lut 21:43
Mila: I po co kleszcz wyciągasz te wulgaryzmy? Bawi Cię chamstwo, mało masz w telewizji i internecie? Zawiodłam się na Tobie.emotka
1 lut 22:00
kleszcz: Ja tego nie czytam, ale zauważyłem tylko że ktoś powołał się na mnie pisząc słowo kleszcz xD
1 lut 22:29