Rozłóż na czynniki tam gdzie to możliwe. Prosze o szybką odp.
Szymoneek: Rozłóż na czynniki tam gdzie to możliwe. Prosze o szybką odp.
4x−x2 =
x2−25 =
64+x2 =
100−36x2 =
21−3x2 =
x2+4x+4 =
2 1/4 +3x + x2 =
15 lut 12:44
Janek191:
Jakiś egzamin ?
4 x − x2 = x*( 4 − x)
15 lut 12:56
Szymoneek: tak
15 lut 13:01
Szymoneek: zna ktoś odp. na te przykłady?
64+x2 =
100−36x2 =
21−3x2 =
x2+4x+4 =
2 1/4 +3x + x2 =
15 lut 13:17
Janek191:
x2 + 4 x + 4 = ( x + 2)2
100 − 36 x2 = 102 − (6 x)2 = ( 10 − 6 x)*(10 + 6 x)
15 lut 13:18
Janek191:
x2 + 4 x + 4 = ( x + 2)2
100 − 36 x2 = 102 − (6 x)2 = ( 10 − 6 x)*(10 + 6 x)
15 lut 13:19
Janek191:
x2 + 4 x + 4 = ( x + 2)2
100 − 36 x2 = 102 − (6 x)2 = ( 10 − 6 x)*(10 + 6 x)
x2 − 25 = x2 − 52 = ( x −5)*(x + 5)
15 lut 13:19
Janek191:
| | 1 | | 9 | | 3 | |
2 |
| + 3 x + x2 = |
| + 3 x + x2 = ( |
| + x)2 |
| | 4 | | 4 | | 2 | |
15 lut 13:21
Szymoneek: jeszcze tylko
64+x2 =
2 1/4 +3x + x2 =
15 lut 13:21
Szymoneek: 64+x2 = i 21−3x2 =
15 lut 13:23
jakubs: Sprawdzań na 5.0, a matura < 30%
15 lut 13:24
Janek191:
21 − 3 x2 = 3*( 7 − x2) = 3*( √7 − x)*(√7 + x)
15 lut 13:24
Janek191:
Tego nie pisz ,bo i tak nikt nie uwierzy w samodzielność.
15 lut 13:25
Janek191:
Tak będzie jak się nie weźmie do roboty ( nauki )
15 lut 13:26
Szymoneek: 64+x
2 = jeszcze tylko jak ktoś może

Janek191 dzięki wielkie za POMOC!
15 lut 13:26
Janek191:
Pisze, że rozłożyć tam, gdzie to możliwe
15 lut 13:30