matematykaszkolna.pl
Wum Zaniepokojona: Czy na warszawski uniwersutet medyczny potrzebna jest rozszerzona matematyka? Wchodzilam juz na strone WUM−u. Znalazlom informacje na temat przelicznika matatyki podstawowj gdzie przelicznik jest 0,7 ale nie zrozumialam do matury w jakich latach to sie tyczy. Z tego co wywnioskowalam z matura podstawową tez mozna sie dostac, ale wszyscy wokol mnie mowia ze musze zdawac tez rozszerzona. Powiecie mi czy to prawda? Przepraszam ze pisze o tym w takim miejscu, ale nigdzie nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi. Pomożecie mi?
15 lut 12:38
Krzysiek: trzeba
15 lut 12:40
Zaniepokojona: Dziękuję. A o co chodzi z rym przelicznikiem dla matury podstawowej 0,7?
15 lut 12:43
Aga1.: liczba punktów z matury *0,7= ....... liczba punktów na WUM
15 lut 12:47
Zaniepokojona: Dlaczego mnozy sie moture podstawowa przez 0,7 i pisze mature rozszetzona?
15 lut 12:50
janek191: Moja bratanica, która jest aktualnie na II roku WUM −u zdawała matematykę rozszerzoną , po to by mieć więcej punktów.
15 lut 12:52
Zaniepokojona: Gratuluje bratanicy tez chcialabym sie tam dostac. Ale po co jest ten prxelicznik 0,7 emotka
15 lut 12:55
prosta: przeliczają wynik podstawowej x0,7 i wynik rozszerzonej x1 ... lepszy rezultat wliczają do punktów rekrutacyjnych zamiast matematyki może być fizyka
15 lut 12:56
prosta: dla fizyki są mnożniki 0,9 (podstawa) albo 1(rozszerzenie)
15 lut 12:58
Zaniepokojona: ,,wybieraja lepszy wynik" wiec to znaczy ze mozna pisac tylko podstawowa? Nadal nie rozumiem :−\
15 lut 13:00
jakubs: Jak takich rzeczy nie rozumiesz, to ciężko będzie ze studiowaniem. https://rekrutacja-info.wum.edu.pl/sites/rekrutacja-info.wum.edu.pl/files/rekrutacja2014/zalacznik_8_lekarski_2016_zmiana_xi_2015.pdf Matura podstawowa * 0,7, albo matura rozszerzona * 1 np. matura podstawowa na 80% * 0,7 = 56pkt matura rozszerzona na 60% * 1 = 60pkt
15 lut 13:09
Zaniepokojona: Czyli nie trzeba zdawac rozszerzonej
15 lut 13:12
Janek191: I wszystko jasne emotka
15 lut 13:15
jakubs: Wszystko jest napisane na stronach WUM, wystarczy przeczytać ZE ZROZUMIENIEM emotka Nie wiem jak radzisz sobie z nauką, ale jeżeli takie coś sprawia Ci trudności to poważnie zastanów się nad studiowaniem(trudnego kierunku).
15 lut 13:15
kochanus_niepospolitus: Tak Zaniepokojona NIE MUSISZ zdawać rozszerzonej. Nikt Ci nie karze. Jednak nie zdając matury rozszerzonej, automatycznie ograniczasz swoje szanse na przyjęcie w poczet studentów tejże uczelni. Jak jakubs pokazał na przykładzie − o wiele słabiej zdana matura rozszerzona daje więcej punktów niż podstawowa. Tak samo NIE MUSISZ zdawać matury z fizyki, ale zdając ją będziesz miała szansę 'więcej' szans na uzyskanie lepszego wyniku, niż zdając tylko maturę podstawową z matematyki.
15 lut 13:20
prosta: wg mnie tak..... wynik 100% z podstawowej to 70 punktów rekrutacyjnych trzeba by z rozszerzonej mieć 70%
15 lut 13:41
prosta: żeby zdać rozszerzoną na 60% trzeba nieźle orientować się w materiale rozszerzonym.. mat−fiz ma teraz 7−9 godz w klasie drugiej i trzeciej a biol−chem 3−4 godz ....mała szansa zdania rozszerzenia na 60% .. lepiej zdać podstawę na 100%−96%
15 lut 13:45
Zaniepokojona: Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Teraz rozumiem
15 lut 14:49
Piotrek: Jakby co to Mazowiecka Uczelnia Medyczna też ma ciekawe kierunki http://mum.edu.pl/
23 paź 14:53
V: jakżeś to odkopał Pietia studiujesz archeologię ? emotka
23 paź 16:09
janek191: emotka
23 paź 19:26