prawdopodobienstwo
ewa12: Rzucamy trzema 5−sciennymi symetrycznymi kostkami z cyframi: 0, 4, 6, 8. Jakie jest
nprawdopodobieństwo że wypadnie liczba
że suma cyfr wyrzuconych będzie podzielna przez 3
15 lut 11:46
prosta:
cyfry na ściankach 0,2,4,6,8 ?
15 lut 11:59
ewa12: 0, 1, 4, 6 i 8
15 lut 12:07
prosta:
chodzi o liczbę trzycyfrową czy dowolną? czy sumować wyrzucone oczka np. 0+2+3 (liczba 23)
15 lut 12:13
prosta: czy rozpatrywać sytuację 0,0,0 ?
15 lut 12:13
Jerzy:
IΩI = 5
IAI = 4*3! + 5
15 lut 12:24
Jerzy:
IΩI = 53
15 lut 12:24
Jerzy:
jeszcze + 9
15 lut 12:39