OO: Rozwiązać w zbiorze C równanie: Z5+(2−i)Z4+(3−i)Z2=0
Moje rozwiązanie
Z2[Z3+(2−i)Z2+(3−i)]=0 czyli z2=0 to Z1=0. Z2=0 , pozostaje mi Z3+(2−i)Z2+(3−i) jak
mam wyliczyć to dalej?
15 lut 10:47
kochanus_niepospolitus:
Wygląda to na .... źle przepisany przykład

, liczby wychodzą na tyle paskudne, że moje leniwe
paluszki odmawiają pisania tego
15 lut 13:36
OO: też tak myślałem ale przykład jest dobry
15 lut 13:41
kochanus_niepospolitus:
to zapytać się wykladowcy, czy go 'nie popierdoliło' przypadkiem
15 lut 13:47
kochanus_niepospolitus:
naprawdę −−− rozwiązania w zbiorze liczb zespolonych na prawdę są beznadziejne ... skończyłem
je wyliczać mniej więcej w połowie drogi, jak zobaczyłem że ni huhu tutaj nic ładnego nie
wyjdzie.
15 lut 13:51
OO: wieżę ci sam się z tym męczyłem i nic ale i tak wielkie dzięki za pomoc
15 lut 13:56
PW: No to dla humoru spytam: "wieżę ci" to z angielskiego "tower to You"?
15 lut 14:07