1 | 2 | |||
lim ( | − | ) | ||
1−cosx | sin2 x |
1 | ||
g= − | ||
2 |
1+cosx | 2 | 1+cosx | 2 | |||||
= | − | = | − | |||||
1−cos2x | sin2x | sin2x | sin2x |
1+cosx−2 | ||
= | ||
sin2x |
cosx−1 | ||
= | ||
sin2x |
−sinx | −1 | 1 | ||||
=H= | = | →− | ||||
2sinx*cosx | 2cosx | 2 |
cosx−1 | 1−cosx | 1−cosx | 1 | 1 | |||||
=− | =− | =− | →− | ||||||
sin2x | 1−cos2x | (1−cosx)(1+cosx) | 1+cosx | 2 |
1 | 2 | 1+cosx−2 | |||
− | = | = | |||
1−cosx | (1+cosx)(1−cosx) | (1+cosx)(1−cosx) |
−(1−cosx) | −1 | |||
= | ||||
(1+cosx)(1−cosx) | 1+cosx |
1 | ||
x→ 0 g= − | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |