| 1+2+22+...+22n | 2n!−3 | |||
lim | +( | )n! | ||
| 4n−1 | 2n!+2 |
| 1+2+22+ ... + 22n | 2n!−3 | |||
limn→∞ | + ( | )n! = | ||
| 4n−1 | 2n! + 2 |
| 1+2+22+ ... + 22n | 2n!−3 | |||
limn→∞ | + limn→∞( | )n! | ||
| 4n−1 | 2n! + 2 |
| 1+2+22+ ... + 22n | 2n − 1 | |||
1) limn→∞ | = limn→∞ | = | ||
| 4n−1 | 4n − 1 |
| |||||||||||
limn→∞ | = 0 | ||||||||||
|
| 1 − 2n | ||
1+ 2 + 22 + ... + 22n = 1* | = 2n − 1 | |
| 1 − 2 |
| 2n!−3 | 2n! + 2 − 5 | |||
2) limn→∞( | )n! = limn→∞ ( | )n! = | ||
| 2n! + 2 | 2n! +2 |
| −5 | −5 | |||
lim n→∞ (1 + | )n! = lim n→∞ (1 + | )n! = | ||
| 2n! + 2 | 2n! + 2 |
| −5 | ||
limn→∞ ((1 + | )2n!+2)[(n!)/(2n!+2)] = e−5(1/2) = | |
| 2n! + 2 |
| n! | n! | 1 | |||||||||||||
limn→∞ | = | ||||||||||||||
| 2n!+2 |
| 2 |
| 1+2+22+ ... + 22n | 2n!−3 | |||
limn→∞ | + ( | )n! = e−5/2 | ||
| 4n−1 | 2n! + 2 |
| 1 − 22n + 1 | ||
1 + 2 + .. + 22n = | = 22n + 1 − 1 = | |
| 1 − 2 |
| 2 * 4n − 1 | 2 | |||
Więc pierwszy czynnik | dąży do | = 2 | ||
| 4n − 1 | 1 |
| 2n! − 3 | 5 | |||
( | )n! = [ (1 − | )2n! + 2 ]n!/(2n! + 2) → | ||
| 2n! + 2 | 2n! + 2 |
Niby sesji nie miałem, ale pracuje więc lekko nie jest
W tym semestrze mam najwyższą średnią jaką kiedykolwiek miałem
?
Jakoś z biegiem lat studia stają się łatwiejsze, ostatni
semestr i koniec tego dobrego.