latwe
pies: dla jakiej wartości p reszta z dzielenia wielomianu w przez dwumian q jest równa r
W=2x3−px2+x+1 q(x)=x+2 r=sin13/6π
14 lut 17:33
Mila:
1) Oblicz r.
2) oblicz W(−2)
3) porównaj wyniki.
14 lut 17:35
pies: jjak obliczyyc r?
14 lut 17:37
olekturbo: | | 1 | |
r = sin390 = sin(360+30) = sin30 = |
| |
| | 2 | |
14 lut 17:37
pies: czemu sin 390
14 lut 17:41
14 lut 17:42
5-latek: | | 13 | | 1 | | 1 | |
r=sin |
| π= sin(1*2π+ |
| π) = sin |
| π |
| | 6 | | 6 | | 6 | |
bo okresem funkcji sinus jest T=2π
14 lut 17:43
pies: ale jak to tak sobie pomnozyles o 180 O
14 lut 17:45
5-latek: czy TY się w ogole uczyles do tej pory ?
Masz kąt w mierze lukowej i zamieniasz go na stopniowa
Wobec tego π=180o
14 lut 17:48
pies: aaaa madrys panie 5 latku

dziekuje
14 lut 17:51
5-latek: Na zdrowie
14 lut 17:52
pies: dziekuje ...jest zatrute?
14 lut 17:53