matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przesunięcia
KasiaS:
Określ jak należy przesunąć wykres funkcji f aby otrzymać wykres funkcjo g gdy f(x)=−
1
2
x
2
i g(x)=−
1
2
x
2
+7
14 lut 17:19
5-latek:
Przesuniecie f(x)= −0,5x
2
o wektor [0 7]
14 lut 17:23