funkcja wykładnicza
Paula :* ;) :P: Rozwiąż graficznie równanie
a) 2x+5=3x+4+1
b) 2*2x−1=12 x−1+1
c) 16*2x−3=9*3x−2+1
d) 25*5x−1=3−x
e) 2−x+1=x2+2 dla x mniejszego bądź równego (chodzi o znak)0
f)13 x−2=x2
14 lut 15:34
14 lut 15:36
Paula :* ;) :P: Patrzyłam na to ale nie rozumiem tego
14 lut 15:39
jakubs: Czego nie rozumiałaś ? Jak narysować np. 2x ? czy przesunąć o jakiś wektor ?
14 lut 15:45
Paula :* ;): W ogóle tego nie wiem jak zrobić bo nie było mnie w szkole bo chora byłam
a koleżanki wytłumaczą mi jak wrócę do szkoły bo za daleko mieszkają
14 lut 15:49
jakubs: Naucz się najpierw rysować wykresy takich funkcji. Porysuj trochę, zobacz na przykłady. Ja za
Ciebie tego nie rozwiążę, bo się nie nauczysz.
14 lut 15:54
Paula :* ;): To chociaż 3 ostatnie przykłady ja sobie poradzę dalej proszę
14 lut 15:56
===:

d)
5
x+2=−x+4
14 lut 16:04
5-latek:

czerwony f(x)=x
2
14 lut 16:32