rozwiaz rownanie
dsads: rozwiaz rownanie sinx+cosx−1=0
14 lut 14:48
Jack: sinx + cosx = 1
sin2x + cosx2 x =1
sinx = 1 − cosx
(1−cosx)2 + cosx2x = 1
1 − 2cosx + cos2x + cos2x = 1
2cosx2x − 2cosx = 0
2cos x(cosx − 1) = 0
cosx = 0 lub cosx = 1
x = ... lub x = ...
sprawdz dokladniej obliczenia bo moglem sie pomylic ; D
14 lut 14:50
Jerzy:
co Ty za bzdury wypisujesz ?
14 lut 14:57
14 lut 14:58
Jack: dlaczego sadzisz ze to sa bzdury?
podstawienie do jedynki tryg...
moze troszke na okolo ale nie znaczy ze to sa bzdury
15 lut 20:12