jak
pies: Wyznacz wartość parametru p tak, by reszta z dzielenia wielomianu w przez dwumian q była równa
r. a) w(x)=x4+p2x3−x+3 , q(x)=x−1, r=5
DLACZEGO DLA w(1) = 5



SKAD TO SIE WZIELO
14 lut 14:31
Jerzy:
W(x) = P(x)*(x−1) + R
zatem: W(1) = P(x)*0 + R = R
14 lut 14:38
pies: nie kumkam ale dziekuje
14 lut 14:39
Kacper:
Jak się nauczysz teorii, to jak masz wiedzieć?
Tw.
Reszta z dzielenia wielomianu W(x) przez dwumian x−a jest równa W(a).
14 lut 14:51
pies: aaa acha a musisz byc taki niemily?
14 lut 15:00
pies: dziekuje
14 lut 15:07