matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obl
pomy:
na trójkącie ABC, w którym |BC|=α, |kąt ABC|=α i |kąt ACB|=β, opisano okrąg. Dwusieczna kąta A przecina okrąg w punkcie K. Oblicz długość odcinka AK. (nie ogarniam rysowania, dlatego też taki rysunek, sorki)
14 lut 14:08
Kacper:
14 lut 14:20