matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Sandra:
Podaj wartośći funkcji trygonometrycznych dla kątów ostrych trójkąta prostokątnego o bokach 6cm, 8cm, 10cm.
21 gru 12:16
Blank:
6
3
sinα=
=
10
5
8
4
cosα=
=
10
5
6
3
tgα=
=
8
4
8
4
ctgα=
=
6
3
8
4
sinβ=
=
10
5
6
3
cosβ=
=
10
5
8
4
tgβ=
=
6
3
6
3
ctgβ=
=
8
4
21 gru 12:51