Równania trygonometryczne
KlaudiaKasia: Rozwiąż równanie:
√3cos2x+9cosx+4
√3=0
nie wiem
13 lut 19:49
ICSP: cos2x = 2cos2x − 1.
13 lut 19:53
KlaudiaKasia: cos2x=cos2x−sin2x
tak mnie uczono
13 lut 20:00
KlaudiaKasia: a dobra widze xp
13 lut 20:00
ICSP: wyznacz z jedynki trygonometrycznej sin2x i podstaw. Dostaniesz to samo co napisałem wyżej.
13 lut 20:01
KlaudiaKasia: tyle, że i tak mi to nie przejaśnia jak rozwiązać zadanie
13 lut 20:01
KlaudiaKasia: tak, już wiem jak otrzymałeś ten wzór, tyle, że niewiele mi to daje
13 lut 20:01
ICSP: Dalej podstawienie t = cosx , −1 ≤ t ≤ 1
13 lut 20:02
KlaudiaKasia: hmmm... no tak

dziękuję bardzo
13 lut 20:03