matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tryga
heheszki:
A jak mam obliczyć tg −
7
3
π i ctg −
π
6
to jak to obliczyć, bo nie wiem jak ze wzorów redukcyjnych skorzystać
13 lut 18:43
The City:
7*180
tg(−
) = tg(−420
o
) = −tg(2*180
o
+ 60
o
) = −
√
3
3
13 lut 18:54
heheszki:
Dzięki
13 lut 18:55