całka nieoznaczona
spirner: | | 2tg2x−tgx | |
∫ |
| dx |
| | (tgx+2)(tg2x+1)cos2x | |
umiał by ktoś to policzyć najlepiej krok po koku bo jak ja robię to coś nie mogę tego rozłożyć.
ja robię tak że podstawiam na początku t=tgx dt=
1cos2xdx
| | t2−t | |
i wychodzi mi ∫ |
| dt |
| | (t+2)(t2+1) | |
i potem wiem ze trzeba to rozłożyć ale jak próbuje tą metodą z literami A B itd to mi nie
wychodzi coś
13 lut 18:37
ICSP: Napisz rozkład który stosujesz.
13 lut 18:38
spirner: | 2t2−t | | A | | Bt | |
| = |
| + |
| |
| (t+2)(t2+1) | | (t+2) | | (t2+1) | |
13 lut 18:40
13 lut 18:40
spirner: a to C to dlaczego tam dajemy?
13 lut 18:41
13 lut 18:43
spirner: wielkie dzieki za pomoc
13 lut 18:50