matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dd
Gosia:
(x
√
2
+2x
√
8
)
2
=
21 gru 00:50
Godzio:
(a+b)
2
= a
2
+2ab +b
2
skorzystaj z tego
21 gru 00:54
Gosia:
−16x
2
21 gru 00:58
Li :
a zapisz tak
√
8
=2
√
2
więc: ( x *
√
2
+2*2*x*
√
2
)
2
= ( x
√
2
)
2
*( 1+4)
2
= x
2
*2*25= 50x
2
21 gru 01:14