matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka
Mera:
∫e
√
2x
dx
13 lut 17:07
yyhy:
√
2x
=t
1
dx=dt dx=tdt
√
2x
∫te
t
dt=te
t
−∫e
t
dt=te
t
−e
t
+C=
√
2x
e
√
2x
−e
√
2x
+C
13 lut 17:10
kuba:
∫e
ax
dx=1/ae
ax
+C
13 lut 17:10