matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc
Gosia:
Wyrażenie (1−2x)
2
−3(x−
√
2
)(x+
√
2
) dla x=2
21 gru 00:12
Godzio:
pomoge
21 gru 00:19
Godzio:
= (1−4)
2
−3(2−
√
2
)(2+
√
2
) = 9 −3(4−2) = 9 −3*2 = 9−6=3
21 gru 00:21
Gosia:
dzięki
21 gru 00:23