Rozwiązanie
marcinek: Witam, czy ktoś mógłby rozwiazac ?
f(x)=x2+4 , g(x)=√x+4 , h(x)=−x3
(f o g)(1)
(g o f)(0)
(h o(g o f))(2)
12 lut 22:15
Janek191:
( f o g) ( 1) = f ( g(1)) = f (√5) = 5 + 4 = 9
( g o f)(0) = g( f(0)) = g( 4) = √4 + 4 = 2√2
12 lut 22:18
marcinek: Czy mógłbyś to bardziej rozpisać Janku ? trochę nie rozumiem z kad wzięły sie te liczby ;?
12 lut 22:29
===:
nie "z kąd" marcinku ... a skąd
12 lut 22:36
marcinek: sorki, cyferki zbyt blisko siebie

a wiec skad wzieło sie to wszystko, ktos moze rozpisac ?
12 lut 22:39
marcinek: Czy ktos rozpisze mi ten przyklad, bo nijak mi wychodzi jak go robie sam
12 lut 22:49
Janek191:
(h o(go f))(2) = h(g (f(2))) = h(g(8)) = h(√12) = h(2√3) = − (2√3)3 = − 8*3√3 =
= −24√3
12 lut 23:04
Janek191:
Jasne ?
12 lut 23:13
daras: marcinek pewnie już poszedł spać albo uczy się polskiego
12 lut 23:59
Alky: pszyrki * xD
13 lut 00:06