.
xxx: Rownanie x2+4x+1=m
A. ma dwa rozne rozwiazania dla m<−3
B.Nie ma rozwiązań dla m<−3
C.Ma jednorozwiazanie dla m=3
D.Nie ma rozwiązania
12 lut 21:58
Saizou :
x2+4x+1−m=0
Δ=16−4(1−m)=12−4m
Δ=0 mamy jeden pierwiastek podwójny→ m=3
Δ>0 dwa rozwiązania →m<3
Δ<0 brak rozwiązań →m>3
12 lut 22:02
Mila:

f(x)=x
2+4x+1
y
w=4+4*(−2)+1=4−8+1=−3
Najmniejsza wartość funkcji to −3
W(−2,−3)
wybieraj odpowiedź.
12 lut 22:03
Saizou :
u mnie jest bład w mnożeniu, ale chyba sam umiesz to poprawiać
12 lut 22:04