pochodna
stivi łonda : Pochodna:
√(x3−2x)3
Stosuje wzór na √x i pochodną złożoną ale nie chce wyjść
PS. druga potęga 3 jest pod pierwiastkiem jeszcze.
12 lut 19:56
3Silnia&6: | | 3 | |
= (x3 − 2x)3/2 = |
| (x3 − 2x)1/2 * (x3−2x)' |
| | 2 | |
12 lut 19:58
ikd: | | 3(x3−2x)2*(3x2−2) | |
f'(x)= |
| |
| | 2√(x3−2x)3 | |
12 lut 19:59
stivi łonda : idk, a z tego co Ty napisałeś, pożniej się liczy jeszcze pochodną ze wzoru na iloraz czy to
gotowy wynik?
12 lut 20:08
ikd: gotowy wynik
12 lut 20:10
stivi łonda : to tak tez mi wyszło, dzięki
12 lut 20:13