matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanko
Adrian:
Mam problem z takim zadankiem rozwiąz równanie x−2
√
x−2
=6
20 gru 23:24
Li :
załozenie: x−2 ≥0 to x≥2 x −6= 2
√
x−2
/
2
x
2
−12x +36 = 4( x −2) dokończ , uwzględnij założenie i podaj odp;
20 gru 23:54