matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
boogie:
Ciągiem geometrycznym jest ciag o wyrazie ogólnym : a) a
n
=2n+5 b) a
n
=3
n
c)a
n
=n
3
d)a
n
=5
n
−1
12 lut 17:12
Kacper:
3
n
12 lut 17:13
yyhy:
U{a
n+1
{a
n
} ma mieć stałą wartość
3
n+1
=3=const ok
3
n
12 lut 17:18
yyhy:
a
n+1
=const
a
n
12 lut 17:19