matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
lipstoone:
mam do policzenia granice
x
−1
lim
x→−1
−
= [
] =
x
1+e do potęgi
1+x
−1
1+e do potęgi
0
+
−1
−1
[
] = [
] = 0
1+e
−
∞
−
∞
ale powinno wyść −1. Ktoś widzi błąd?
12 lut 15:19
Jerzy:
lime
−
∞
= 0
12 lut 15:24
lipstoone:
aaa racja
dziękuje
12 lut 15:30