matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz dziedzinę funkcji
mat123:
Oblicz dziedzinę funkcji f(x)=
x
sinx + cos3x
. Proszę o pomoc
11 lut 22:35
yyhy:
sinx+cos3x≠0 Co to oznacza
11 lut 23:01
Mariusz:
pi
cos(
−x)+cos(3x)=0
2
pi
+2x
2
pi
−x−3x
2
2cos(
)cos(
)=0
2
2
pi
pi
2cos(
+x)cos(
−2x)=0
4
4
12 lut 12:10