matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz równanie stycznej do funkcji f w punkcie xo=2 f(x)=U{2x+1}{x^2-1)
ijum:
Oblicz równanie stycznej do funkcji f w punkcie xo=2
2x+1
f(x)=
x
2
−1
53
Mój wynik to y=−8x+
3
11 lut 20:40
Qulka:
jak widać Twój wynik (niebieska) nie pasuje a różowa to y=−14x/9+43/9
11 lut 20:53