f. kwadratowa ... prosze o pomoc w dokonczeniu zadania
bart:

Naszkicuj wykres f(x)=|x
2−4| ,a następnie określ liczbę rozwiązań dla równania |x
2−4|=m w
zależności od parametru m.
Mam pierwsza część czyli rysunek ale nie wiem co z tym drugim bardzo proszę o pomoc
20 gru 22:14
ANNA: pomagam
20 gru 22:22
bart: super ... !
do tego czasu doszedłem do faktu że ...
m∊(−∞,0) to brak rozwiązań
ale nie mam pojęcia jak opisać inne przypadki
20 gru 22:28
ANNA:

Wykres jest zły.
Parabolę y = x
2 należy najpierw przesunąć o 4 jedn. w dół, następnie część wykresu położoną
poniżej osi x obbić symetrycznie względem osi x. Powstanie wykres, który zamieściłam
(przepraszam za niedokładność).
Ilość rozwiązań:
0 rozwiązań dla m ∊ ( −
∞, 0),
2 rozwiązania dla m=0 i m ∊ (4,
∞),
3 " dla m =4,
4 " dla m ∊ (0,4).
20 gru 22:35
bart: Ah

Dziękuje bardzo

taki głupi błąd ... źle wykres narysowałem ! jestem wdzięczny !
20 gru 22:38