5^123
AAbA: 5123 x 5123 x 5123
Nie wiem za bardzo jak to rozpisac
11 lut 19:19
AAbA: 5123 x 5123 x 5123*
11 lut 19:20
kochanus_niepospolitus:
5
123*5
123*5
123 
tak miało być?
11 lut 19:20
kochanus_niepospolitus:
no to:
zapiszmy: a = 5
123
jak można zapisać a*a*a

oczywiście a*a*a = a
3
skoro a = 5
123
to mamy: 5
123*5
123*5
123 = (5
123)
3 = 5
123 * 3 = 5
jakiej?
11 lut 19:22
AAbA: 5369 ?
11 lut 19:23
kochanus_niepospolitus:
dokładnie
11 lut 19:24
AAbA: Dziekuje bardzo
11 lut 19:24
kochanus_niepospolitus:
albo też można było skorzystać z innej własności potęg:
ab * ac = ab+c
11 lut 19:24