pies
pies: rozwiaz rownanie 2x3+3x2+3x+1
11 lut 17:31
pies: =0
11 lut 17:31
ICSP: x
3 + (x+1)
3 = 0
x + x + 1 = 0
11 lut 17:33
Janek191:
bo
| | 1 | | 3 | | 3 | |
− |
| + |
| − |
| + 1 = 0 |
| | 4 | | 4 | | 2 | |
11 lut 17:34
===:
| | −1 | | 1 | | −1 | |
2* |
| +3* |
| +3* |
| +1=0 |
| | 8 | | 4 | | 2 | |
i wnioski
11 lut 17:37
pies: janku ale skad ja mam wiedziec ze x=−0,5 mam kazda liczbe sprawdzac?
11 lut 17:37
Janek191:
Z odpowiedniego twierdzenia.
11 lut 17:38
pies: yyyyy a mozesz napomknac jakie to ?
11 lut 17:40
Janek191:
'Kliknij po lewej stronie na kolor niebieski na :
wielomiany
Twierdzenie o pierwiastkach wymiernych
11 lut 17:40
pies: dziekowac −.− bardzo
11 lut 17:46