matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Kwaituszek:
Udowodnij że wyrażenie (cosα + tgα*sinα) *ctgα jest równe wyrażeniu
1
sinα
11 lut 17:10
Janek191:
sinα
cosα
cos
2
α
L = ( cos α +
*sin α) *
=
+ sin α =
cosα
sin α
sin α
cos
2
α + sin
2
α
1
=
=
= P
sin α
sin α
11 lut 17:32