matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
F
...:
1
Napisz dziedzinę złożenia funkcji fog(x) i gof(x). Dla : f(x)=
√
x
g(x)=
x−4
1
1
fog(x)=f(
)=
√
D:x−4>0 x>4
x−4
x−4
1
gof(x)=g(
√
x
)=
D:
√
x
−4>0
√
x
>4 |x|>16 x>16 v x<−16
√
x
−4
11 lut 15:47
...:
ref
11 lut 20:16