Obliczyć całkę
luk_15: Znowu analiza zespolona:
Niech P będzie prostokątem normalnym o wierzchołkach −i, 1−i, 1+i, i. Jaka jest wartość całki
| | sinz | |
∫dP |
| dz? Odpowiedź uzasadnić. |
| | z2+4 | |
11 lut 13:17
luk_15: Na ćwiczeniach liczyliśmy takie całki z tw. o residuum dla prostokąta. Nie wiem czy ktoś to
ogarnia, bo ja nie do końca właśnie. Z tego co pamiętam to robiliśmy tak: z2+4=0, z tego
z=−2i i z=2i, ale teraz oba z∉IntP, no i nie wiem co dalej.... Pewnie będzie coś, że ta całka
wyjdzie 0?
11 lut 13:22