matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
ralf:
powierzchnia boczna walca jest dwa razy wieksza od pola podstawy. przekatna przekroju osiowego walca ma dluigosc 8
√
2
oblicz v walca
11 lut 12:50
dero2005:
⎧
2πdH = πd
2
⎩
d
2
+h
2
= (8
√
2
)
2
Oblicz h i d a następnie
πd
2
*h
V =
=
4
11 lut 14:30